Kiinteistökauppa

Asuntokauppa voi olla kiinteistökauppa tai asunto-osakkeen kauppa. Kiinteistökauppa tarkoittaa että, ostetaan maata joko rakentamattomana tai sillä olevine rakennuksineen ja kaikkine sen päällä olevine laitteineen. Kiinteistökauppa tarkoittaa kiinteistörekisteriin merkityn kiinteistön ostamista, jolloin tärkeä on sen kiinteistötunnus numero esim. 40-333-45-5 tai vastaava. Kiinteistökauppa voi tarkoittaa myös määräosan ostamista esim. 2 omistajasta toinen myy omistamansa osuuden (kokonaan tai osan osuudestaan) toiselle. Kiinteistökauppa voi tarkoittaa myös määräalan ostamista, jolloin ostetaan tietty kaupassa määritelty maanpinnan osa esim. niemenkärki kiinteistöstä. Se täytyy sen jälkeen erottaa omaksi kiinteistöksi kiinteistörekisteriin. Näiden lisäksi kiinteistökauppa voi tarkoittaa monia muitakin kiinteistöluovutuksia esim. yhteisalueosuuden luovutusta, vuokratontin eli vuokraoikeuden luovutusta jne.

Kiinteistökaupassa esisopimus ja käsirahasopimus ovat kiinteistön kaupan osia.

Kiinteistö voidaan myös vaihtaa, lahjoittaa ja testamentata tai se siirtyä avioerossa osituksessa tai perinnönjaossa.

Kiinteistökauppaa säätelee maakaari. Kiinteistökauppa on määrämuotoinen oikeustoimi eli kauppakirja tai muu luovusasiakirja on tehtävä kirjallisesti ja tietyin minimiehdoin ja siinä on käytettävä kaupanvahvistajaa tai vaihtoehtoisest se on tehtävä sähköisesti Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdantapalvelu kautta.

Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.